Hoe kun je je slaap verbeteren?

Bijna 40% van alle Nederlanders slaapt slecht.

Slecht slapen kan veel nadelen met zich meebrengen:

✓ Vatbaarder zijn voor ziektes

✓ Weinig energie hebben

✓ Snel gefrustreerd zijn

Het lijkt misschien alsof er niets gebeurt als je slaapt, maar er gebeurt van alles. Slaap is voor ons wat de pitstop is voor de Formule 1-auto: herstel. Neem je die tijd als coureur niet, dan gaan er op den duur onderdelen aan je auto rammelen, met kans op defecten.

Zo is het ook met onze gezondheid. Het herstellen van lichamelijke en mentale processen tijdens de slaap heeft tijd nodig. Als je die tijd niet neemt, herstel je minder goed. Dat zie je vaak al na één nacht minder slaap: je voelt je down, bent minder alert en vatbaarder voor verkoudheid.

De kwaliteit van je slaap verbeteren, hoe doe je dat?

Regelmaat is belangrijk. Elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip naar bed en opstaan. Open ‘s ochtends meteen de gordijnen. Ochtendlicht laat je ‘s avonds beter inslapen. Ban schermen uit de slaapkamer. Blauw licht in de avond verstoort het ritme van onze biologische klok. Je lichaam denkt dat het nog dag is.

Het gaat trouwens niet alleen om genoeg slaap, maar ook om slaap van voldoende kwaliteit. Drink ‘s avonds geen koffie en beperk alcohol. Probeer twee uur voordat je gaat slapen rustig te worden: kijk niet meer op je telefoon, lees een boek in bed of mediteer een halfuurtje voordat je gaat slapen.

Wil je meer tips en leren hoe je je slaap kunt verbeteren?

Met je opleidingsbudget kun je meedoen met de online trainingen van Tsuru. Het unieke van onze aanpak is dat de hele online leeromgeving is afgestemd op jouw persoonlijkheid.

Want iedereen leert anders en heeft andere behoeften. Zo weet je dat onze trainingen en tips niet alleen bij je passen, maar ook dat je ze kunt volhouden!

Op maat gemaakte adviezen speciaal voor jou zonder dat je fysiek naar een coach toe hoeft te gaan.

Kies bijvoorbeeld voor de e-Learning Onregelmatige werktijden/ verstoord/ dag- nachtritme/ jetlag

Waarin je leert hoe je om kunt gaan met wisselende diensten en hoe je de kwaliteit van de slaap die je wel krijgt kun verbeteren.

Je kunt op ieder moment starten met de online trainingen van Tsuru via de Tsuru Academy

Hoe kun je beter leren slapen?

Het werkt als volgt:

  1. Je kiest de e-learning naar keuze en meldt je aan via e-mail
  2. De Tsuru Academy leert je kennen via een vragenlijst op het door jou gekozen gebied.
  3. De persoonlijke e-learning (module) staat voor je klaar, je kunt hem nu doorlopen.
  4. Na het doorlopen van de module krijg je een aantal vragen om te testen of je de stof hebt begrepen.
  5. Na het behalen van de toets kun je je persoonlijke certificaat donwloaden.

e-Learning

✓ Uitgebreide uitleg over het onderwerp en verdiepende informatie
✓ Handvatten voor..
✓ De beste kans om gezonde gewoontes aan te leren

Hoe gedrag je slaappatroon beinvloedt
Welke omstandigheden spelen een rol bij een gezond slaappatroon
Hoe je manier van denken je slaappatroon beinvloedt

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Positieve psychologie. Is het glas half vol, of half leeg ? Negatieve gedachten maken je somber, cynisch en een minder gelukkig mens terwijl positieve gedachten juist zorgt voor het omgekeerde. Wist je dat je zelf invloed kunt hebben hoe je in het leven staat ? Wij geven je de juiste handvatten.

Voor ieder mens is het belangrijk om een gezonde balans te hebben tussen in- en ontspanning. Maar als je druk bent dan schiet de ontspanning er vaak bij in. Een bekend boeddistisch advies is juist: “zorg voor tenminste 20 minuten intensieve ontspanning per dag. Behalve als je het druk hebt, dan minimaal een uur”. In deze module bieden we eenvoudige maar effectieve oefeningen en tips die je direct kunt toepassen.

Omgaan met spanningen en slaap
Onregelmatige werktijden/ verstoord dag- nachtritme/ jetlag

Rust in je hoofd Een beetje stress is niet erg. Dat kan zelfs positief zijn. Maar als je het idee hebt dat het je over het hoofd groeit dan gaat dat problemen geven. In deze module leren we je met eenvoudige trucjes om orde te krijgen in je gedachtes en overzicht in taken en werkzaamheden.

Je lichaam is ingesteld op dag en nacht. Als dit ritme verstoord wordt dan raakt je biologische klok van slag wat gevolgen kan hebben voor je functioneren. De biologische klok regelt namelijk ons slaapwaakritme en de aanpassing van de hormoonspiegel gedurende een 24-uurs periode. In deze module leren we je over de gevolgen van een verstoord dag/ nacht ritme, geven we inzicht en bieden we handige tips om er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Ga naar:

download
download-1
Tsuru Academy Logo_klein