Dit is waarom een schoonheidsslaapje echt bestaat

Wanneer je een kort nachtje hebt gehad, merk je misschien dat je huid er de volgende dag niet op z’n best uitziet. Denk aan wallen en een grauwe teint. Wat blijkt? Wie mooi wil zijn, heeft dus echt genoeg slaap nodig!

Uitgerust opstaan kan veel voor je doen. Zo ben je gemotiveerd om aan de dag beginnen, scherp en geconcentreerd tijdens alle meetings op het werk en heb je voldoende energie om aan het einde van de dag de sportschoenen om te binden en te bewegen. Bovendien geeft een goede nachtrust je uiterlijk een boost.

Hoe slaap het uiterlijk beïnvloedt
Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en worden er nieuwe cellen aangemaakt. Dit geldt ook voor de huid. Collageen houdt de huid stevig en elastisch. In de nacht wordt er nieuw collageen aangemaakt waardoor de huid minder rimpelt. Door slechts 5 uur te slapen heb je al 2 keer zoveel rimpels vergeleken met een nachtrust van 7 uur! Bovendien wordt er in de nacht bloed gepompt naar de gezichtshuid, waardoor je met een frisse en gezonde teint opstaat.

Wie mooi wil zijn… heeft slaap nodig
Na een korte nacht ben je vermoeid, heb je moeite om de aandacht ergens bij te houden en reageer je prikkelbaar op mensen om je heen. Onderzoek wijst uit dat slaaptekort ook zichtbare negatieve gevolgen heeft voor het uiterlijk. Slaaptekort vermindert de bloedtoevoer naar het gezicht, wat leidt tot een grauwe en doffe kleur. Daarnaast zijn opgezwollen ogen, hangende oogleden en wallen het resultaat van slaapgebrek. Dit maakt je minder aantrekkelijk. Daarbij veroudert de huid sneller op de lange termijn. Mensen die te weinig slapen worden door anderen vaker gezien als vermoeid, somber en ongezond.

Het ultieme schoonheidsslaapje
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gemiddeld 9 uur en 10 minuten slapen leidt tot het mooiste uiterlijk. Ook schijnt de timing van de slaap van invloed te zijn. Mensen die vroeg naar bed gaan en in de ochtend ook weer vroeg opstaan, kregen vaker te horen dat ze knap zijn. Het wordt aangeraden om 21.45 uur het bed in te stappen en 6.55 uur weer op te staan. Al na één goede nacht is het effect te zien. Bovendien doen schoonheidsproducten beter hun werking bij voldoende slaap.

admin
Share
This