Wie zijn wij

Mensen die goed in hun vel zitten en zich gezond voelen kunnen het maximale uit zichzelf halen. Daarom wil Tsuru iedereen helpen om de gezondheid, het geluk en de motivatie te vergroten. Dat doen we door op een wetenschappelijke manier een gezonde leefstijl inzichtelijk te maken, en door bewustwording te creëren.

Het is onze missie om jou dagelijks te begeleiden door middel van dagelijkse coaching, met behulp van geavanceerde applicaties. Zo willen we jouw gezondheid, geluk en motivatie naar een hoger niveau tillen. Dit doen we met een wetenschappelijke onderbouwing, en met een garantie op de privacy voor iedere deelnemer.

Wist je dat een tsuru een Japanse kraanvogel is? Deze vogel wordt in Japan gezien als de brenger van wijsheid, hoop, een lang leven en geluk. Het is dan ook niet vreemd dat er een traditie bestaat waarin je 1000 origami-vogels moet vouwen om het pad naar gezondheid te kunnen bewandelen.

Wij gebruiken de pijlers ‘Healthy, Happy & Motivated’ om de betekenis van de tsuru een westerse en moderne draai te geven. Daarmee willen we zorgen dat jij in staat bent om zelf de regie te kunnen nemen over je eigen gezondheid en geluk.

Vught – Onder de noemer: “Op naar de top” lanceert vitaliteitsbedrijf Tsuru een nieuw initiatief om talenten nog beter te laten presteren en te helpen hun doelen te realiseren.
Naast financiële ondersteuning wordt er individuele coaching en begeleiding aangeboden in de vorm van diverse leefstijl experts en wetenschappers.

Ook kunnen de talenten de persoonlijke adviesrapporten en de leefstijl coaching App van Tsuru gebruiken om via een maatwerk programma inzicht en advies te krijgen over de verschillende leefstijlgebieden; voeding, slaap, stress, bewegen, ambitie. Alles gebaseerd op basis van de eigen individuele persoonlijkheidseigenschappen.

Belang gezonde leefstijl
“Of je nu thuis bent, op het werk moet presteren of topsporter bent, een gezonde leefstijl is enorm belangrijk voor optimale prestaties en het verkrijgen of behouden van een goede gezondheid. Als jong bedrijf vinden we het fijn dat we een gevarieerd team van ambitieuze sporters kunnen helpen hun doelen te bereiken. Daarnaast zorgen we voor verbinding, contact en kennisoverdracht tussen de verschillende disciplines,” aldus Toine Bax van Tsuru

Mooie mix van sporters en leefstijl experts
Het talenten team bestaat uit een verscheidenheid aan atleten. Zeilster Maxime Jonker, turner Casimir Schmidt, mogul-skister Janneke Berghuis, shorttrack broertjes Jens en Melle van ‘t Wout en para-sprintster Kimberly Alkemade. Een mooie mix van zomer en wintersporters.
Het team is door middel van een exclusieve samenwerking met sport marketing bureau Sport Stories opgezet. Het belooft een mooi jaar te gaan worden met grote events op de kalender; o.a. het EK en WK in de Laser Radial klasse, het WK turnen, diverse World Cups in het shorttrack en mogul ski en natuurlijk de Olympische winterspelen in februari.

“We zijn erg blij met de oprichting van dit nieuwe team. Op deze manier worden wij gesteund buiten de KNSB om en kunnen we onze ervaringen en vragen delen met het team maar ook met de experts van Tsuru. Wij kijken erg uit naar deze samenwerking” zeggen Jens en Melle van ’t Wout.

Over Tsuru

Wij zijn een team dat bestaat uit zeer gevarieerde wetenschappers, medisch specialisten, en andere inhoudelijke experts. Onze overkoepelende interesse bestaat uit gezondheid en geluk toegankelijk maken voor iedereen. Dit samenwerkingsverband tussen verschillende specialisten uit verschillende vakgebieden is wat Tsuru uniek maakt.

Onze honger naar kennis is groot, daarom zijn we altijd op zoek naar meer experts. Ben jij een inhoudelijk expert, developer, data scientist, of sales-, marketing- of communicatiespecialist? Hoort gezondheid inzichtelijk en behapbaar maken bij jouw passies? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ook voor afstudeerstages in de richting media/communicatie of vormgeving bieden wij volop mogelijkheden. We horen graag van je!

Tsuru Team

Klinisch Psycholoog / Co-founder

Investeerder / Co-founder

Cor Pijnenburg

Marketing

Jan-Willem Pijnenburg

Social media

Nienke Stienstra

Marketing en Sales Manager

Toine Bax

Tsuru Experts

Huisarts

Drs. Silvio van Eunen

Sportarts & Viervoudig Europees kampioen judo

Drs. Jessica Gal

Bewegingsexpert

Anne Bavelaar

HR expert

Maino Remmers

GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut

Drs. Arina de Vries

Bewegingsexpert & Personal trainer

Jordi van de Snepscheut

Organisatiepsycholoog

Drs. Iris Beeren

Tsuru Advisory Experts

Cardioloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis

Drs. Ruud van Langeveld

Voormalig Hoofd Research & Development Friesland Campina

Prof. Dr. Lr. Toon van Hooijdonk

Hoofdonderzoeker Leefstijl als Medicijn, TNO

Dr. Ir. Ben van Ommen

Directeur Connect2Crowd

Drs. Marco van Veen

Met dank aan

Hoogleraar Klinische Neuropsychologie, Universiteit Tilburg

Prof. Dr. Margriet Sitskoorn